Alapértelmezett színséma

Bemutatkozás

Informatika

Energetika

Pályázataink

Partnereink és referenciánk

Kapcsolat

 

2020 Februárjában sikeresen zárult a „A SLEEP SHIELD- ALVÁSSEGÍTŐ ESZKÖZCSALÁD PROTOTÍPUSÁNAK FEJLESZTÉSE„CÍMŰ projektünk

A Monet 2000 Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 61,925 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Sleep Shield alvássegítő eszközcsalád prototípusának megvalósítására.

Az életmódunkkal járó egyéb civilizáció betegségek, mint a régi vagy akár folyamatosan fennálló stressz, helytelen táplálkozási szokások (mennyiségi, minőségi, vagy bioritmushoz nem illeszkedő táplálkozás), környezeti ártalmak, káros szokások, szenvedélyek, de akár az aktív sport tevékenység vagy a folyamatos gépkocsivezetés alakítja ki azt a diszharmónikus környezetet, ami közvetlen kiváltója korunk egyik legelterjedtebb civilizációs népbetegségének, az alvászavarnak. A projekt fő célja egy olyan eszközcsalád megépítése, amely a fiziológiai és biológiai ismeretek figyelembevételével, ideális körülményeket teremt a pihentető alváshoz, és az ideális környezeti feltételek biztosításán kívül, aktív módszerekkel is befolyásolhatóvá teszi az alvásminőséget. Két konkrét eszköz kerül megépítésre. Egy teljes elszeparáltságot biztosító komplex rendszert alkalmazó berendezés, amelybe a páciens, vagy felhasználó teljes testtel befeküdhet, esetleg hosszabb kezelési időre is igénybe vehető. A berendezés nem csak otthoni felhasználásra tervezett, hanem moduláris felépítésének köszönhetően, klinikai alvásvizsgálatokra, orvostechnikai berendezésként is használható. Jellemzően telepített eszközként alkalmazható. A másik, egy, a testet (fejet) csak szükséges mértékben fedő mobil készülék, amely alkalmas személyes használatra. Elsősorban olyan felhasználók részére, akiknek intenzív pihentető alvásra, az úgynevezett "hiperintenzív alvásra" van szükségük, de a körülmények ezt akadályozzák.

Sajtóközlemény a projekt zárársáról

„2018 júliusában sikeresen zárult a APHIS projekt, mely egy Intelligens Akvapóniás Termelő rendszer megvalósítására irányult.„

Az egyedülálló, modulárisan felépített akvapóniás technológiai rendszer a megújuló energiának köszönhetően önellátó, a helyi igényeknek megfelelően bárhová telepíthető, intelligens vezérlő és monitoring rendszerének köszönhetően kiküszöböli a jelenlegi termesztő rendszerek bizonytalansági tényezőit. A projekt Monet 2000 Kft. és a Marostech Kft. által alakított konzorciumban szalafői helyszínen valósult meg.
A fejlesztés eredményének meghatározott prototípus rendszer kisebb változtatásokkal a kezdeti terveknek megfelelően jött létre. A projekt fő célja egy intelligens automatizált termelési rendszer megvalósítása, valamint egy tudásközpont létrehozása volt, melyek segítségével a kistermelők, háztáji gazdálkodók és őstermelők költséghatékonyan növelhetik meg a hozamot a növénytermesztésben és a haltenyésztésben is.
A fejlesztés eredményeként létrejött egy modulárisan bővíthető, automatizált háztáji akvapóniás termesztő rendszer prototípusa, egy 3d nyomtatással készíthető hatékonyabb biofilter gyártási eljárása, egy összehangolt szenzormátrix alapú intelligens akvapóniás vezérlő rendszer, egy tervező és modellező rendszer az akvapóniás termesztő rendszerek tervezéséhez és kivitelezéséhez, és a tudásközpont hálózatos adatmegjelenítő és elemző rendszer prototípusa. Ezek a modulok együtt alkotják az APHIS rendszert, mely az automatizált működésnek és a tudásközpont adatainak köszönhetően segíti a telep biztonságos és veszteségektől mentes üzemeltetését. A projekt keretén belül egyedi kisüzemi halfeldolgozó rendszer gépeinek tervezésére is sor került.
A fejlesztésünket a sikeres projektbefejezés mellett a rendszer tökéletesítése, monitorozása és az adatok alapján történő folyamatos finomhangolásra való tekintettel folytatjuk, hogy a termék minél előbb piacképes formában tudjon előállni.

Sajtóközlemény a projekt zárársáról

Elkezdtük az „Intelligens Akvapóniás Termelő Rendszerünk-(A.P.H.I.S)- megalkotását konzorciumi pályázati konstrukció keretében!

Projektünk leírása:
A Monet 2000 Kft és a Marostech Kft. által alakított konzorcium, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 204 394 536 Ft támogatást nyert az Intelligens Akvapóniás Termelő rendszer megvalósítására.

A projekt fő célja egy intelligens automatizált termelési rendszer megvalósítása, valamint egy tudásközpont létrehozása, melyek segítségével a kistermelők, háztáji gazdálkodók és őstermelők költséghatékonyan növelhetik meg a hozamot a növénytermesztésben és a haltenyésztésben is. A projekt végeredménye ként egy olyan újdonságtartalom áll elő, amely jelentősen hozzájárulhat és erősítheti a kistermelői kört.
A tervezett akvafóniás rendszer különleges biológiai és ultrahangos vízkezelése egyedülálló újszerűséggel ruházza fel a körfolyamat támogatását. A biológiai töltet 3d technológiával tervezett és támogatott előállítása egy példátlan textúra kialakítását teszi lehetővé, amely a körfolyamat hatékonyságát jelentős mértékben javítja. A döntéstámogató rendszer az akvafóniás üzemekbe kihelyezett szenzorok adatait feldolgozva segíti a körfolyamat kontroll alatt tartását, melynek segítségével leveszi a gazdák válláról a kritikus beavatkozási pontok ismeretét. A létrejött tudásközpont segítségével könnyedén felismerhetővé válik az akvafóniás telep kritikus állapot felé történő sodródása, és időben megtörténhet a tömeges halpusztulást előidéző folyamatok leállítása, mely a leggyakrabban előforduló és legnagyobb anyagi kárt okozó esemény egy ilyen telep üzemeltetése során. A telepek stabil működtetésének egyetlen sikertényezője az információs technológia, számítástechnika alkalmazása lehet. A szenzoros technológiák, a modern adattovábbító megoldások és a fejlett informatikai eszközök megsokszorozzák a tudást, és kiegészítik a gazdálkodók érzékeit és generációs tapasztalatait. A projekt ezt a forradalmi változást szeretné gyakorlati megoldások fejlesztésével hasznosítani. Olyan eszközt ad a mezőgazdaságból élők kezébe, amivel egyszerre több változóval kalkulálni képes döntéseket tudnak hozni, melyek adatokkal vannak alátámasztva. Az akvafóniás rendszerek összetett folyamatainak oktatása jelentős összegeket emészt fel, ami a legnagyobb gátja az elterjedésének, piacra tételének és fenntarthatóságának. Döntéstámogató rendszerünk kiveszi a speciális szaktudást a gazdák kezéből és segíti a telep biztonságos és veszteségektől mentes üzemeltetését. A szenzorok által mért adatok egy nagyteljesítményű számítógépbe futnak, ahol az elemzések is elkészülnek. Kifejlesztésre kerül egy web alapú felület, amely a feldolgozott adatokban felismeri az összefüggéseket, és tájékoztatja a gazdát a hal és a növénykultúra közvetlen környezetének állapotáról, valamint a teendőkről, szükséges beavatkozásokról, a kritikus állapotok kialakulásának lehetőségéről.
Projektünk létrehozásában egy új technológiára támaszkodva (Internet of Things) koncentrálunk az akvafónia területén, hiszen elképzelésünk szerint életképes újdonságtartalmat csak jövőbe mutató technológiát alapul véve érdemes fejleszteni.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
MONET 2000 Kft.  9942 Szalafő, Templomszer 22/C
A projekt címe: Intelligens Akvafóniás Rendszer Megalkotása
A támogatás mértéke: 59.72 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.12.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00179
Sajtóközlemény a projekt indulásáról

Projekt neve:
GOP-1.1.1-07/1-2008-0003 „Kis- és középvállalkozások termelő üzemeinek energia optimalizációs prototípus fejlesztése"

Projekt leírása:
A K+F projekt célja, a kutatási eredményekből, egy megújuló energiaforrás-management tudásbázis kialakítása. A fejlesztés során, a különböző megújuló energiaforrások szinergiáiban lévő lehetőségek, az alkalmazott technológiák hatékony integrációja, optimalizálná az üzemi energia-felhasználást. Az energia felhasználás csökkentésével, valamint a fosszilis energia kiváltásával, növelni lehet a kkv-k termelési hatékonyságát, amely fokozza versenyképességüket.

Kedvezményezett neve és elérhetősége
Név: MONET 2000 Kft.
Projekt megvalósítás helyszíne: 9942 Szalafő, Templomszer 22/B
Székhely címe: 1107 Budapest, Bihari út 11/A.
Telefon: 06 1 412-1634
Fax: 06 1 412-1635
E-mail: info@monet2000.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Név: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Postacím: 1539 Budapest, Postafiók 684.
Ügyfélszolgálat: 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

www.nfu.hu
www.magzrt.hu


A folyamatosan bővülő cég sikeresen vett igénybe uniós pályázati forrásokat, további - piaci igényekre épülő, korábban még nem alkalmazott - számítástechnikai megoldások, újdonságok kifejlesztése céljából. Egyik ilyen pályázata volt GOP-2.2.3-2007-0005 „Elektronikus piactér kialakítása az agrártermékek piacra tételének segítésére". A projekt célja egy olyan elektronikus piactér létrehozása volt, amely költségtakarékosabb és hatékonyabb módon képes megvalósítani az agráriumban tevékenykedő termelők termékeinek és szolgáltatásainak az értékesítési lehetőségeinek megteremtését és bővítését.

A projekthez olyan TÉSZ-ek kapcsolódtak, mint a Havita (Derecske), Kistér (Kistelek), Nyírkert (Nyíregyháza), Meggykert (Jánkmajtis), Nyírfruct (Demecser), DélKert (Szentes) és a Kiskun (Kiskunfélegyháza). A projekt magában foglalta a többnyelvű elektronikus piactér megtervezését, működési modelljének leírását, az elfogadott rendszerterv alapján a szükséges adatbázisok, termékkatalógusok kialakítását, feltöltését, a rendszer kivitelezését, a jogosultsági és védelmi rendszer kialakítását, próbaüzemi végrehajtását, a felhasználók kiképzését és az éles üzem beindítását. A projektet 2009.02.06 nappal eredményesen lezártuk.

2007-2008-ban AVOP 3.1.2. pályázati konstrukció keretében valósult meg az Agrár Logisztikai Integrációs Rendszer (ALIR, angolul VALIS - Virual Agro-Logistics Integrated System) kiépítése és bevezetése, „Mezőgazdasági termékek piacra tételének kollektív felhasználású integrált hálózata" címen.

 

Minden jog fenntartva! 2011. Monet2000 Kft.